Muži VKP Bratislava získali bronzové medaily bez jediného zápasu

29.04.2008 Celý región

Bratislava 29. apríla (TASR) - Volejbalisti VKP Bratislava získali bronzové medaily bez toho, že by nastúpili v play off o tretie miesto čo len na jediné stretnutie.
V stredu medzi druhým a tretím setom zápasu extraligy žien o 3. miesto Doprastav Bratislava - VK Senica, im odovzdajú medaily.
Ich súper VK PU Prešov totiž nenastúpil ani na jedno z prvých dvoch zápasov, ktoré na základe rozhodnutia Súťažnej komisie SVF prehral kontumačne 0:3 (-0, -0, -0) a do utorka 29. apríla mal oznámiť, či bude schopný nastúpiť na tretí zápas vo štvrtok 1. mája na svojej palubovke po splnení podmienok uloženými v rozhodnutiach zo dňa 25. a 28. apríla vyplývajúce z porušenia športovo-technických dokumetov.
Keďže VK PU Prešov na základe oznámenia svojho štatutárneho zástupcu Ľuboša Petru oznámil, že nie je schopný zrealizovať finančné záväzky a že na tretí zápas extraligy mužov o 3. miesto EM 155 PU Prešov - VKP Bratislava nenastúpi, rozhodla SK SVF nasledovne:
1. SK SVF ruší stretnutie EM 155 VK PU Prešov - VKP Bratislava dňa 1. mája pre nenastúpenie družstva PU Prešov. Zároveň stanovuje výsledok tohto stretnutia kontumačne 0:3 (-0, -0, -0). Za kontumačný výsledok (nenastúpenie družstva) v stretnutí EM 155 ukladá klubu VK PU Prešov pokutu vo výške 10.000 Sk.
2. V súlade s DPV v prílohe číslo 3 - Sadzobník trestov - bod 5. , SK SVF vylučuje družstvo mužov VK PU Prešov zo súťaže extraligy mužov pre tri kontumačné výsledky a za hrubé narušenie regulárnosti súťaže.
3. Na základe nesplneného finančného záväzku, uloženého rozhodnutím SK SVF 28. apríla v bode 2. k stretnutiu EM 151, SK SVF v súlade s čl. 14 DPV ukladá finančnú pokutu navýšenú o 100 percent dlžnej čiastky, t.j. v úhrnnej výške 20.000 Sk.
4. V súlade s DPV odstupuje SK SVF prípad na doriešenie DK SVF.
Proti uvedenému rozhodnutiu je možné podať odvolanie v súlade s platným Súťažným poriadkom volejbalu.
 

Vyberte región